English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Yazılarımız Hakkında Yorum Yazmayı Unutmayın:)!!!

10 Ağustos 2012 Cuma

Black Hat SEO Teknikleri

Black Hat Seo‘nun Kısaca karşılığı illegal yollarla seo uygulamaları yapmaktır. Yani aslında Google’nin yasakladığı fakat bazı webmasterlerin algoritma eksikliğinden yararlanarak işleme koyduğu ve benimde asla tavsiye etmediğim seo uygulamalarıdır. Algoritma Eksikliği Dedim çünkü bence google’nin daha tam oturmuş bütün kullanıcıları rahatlatacak bir algoritması olmadı henüz. Her ne kadar son dönemlerde Filtre, Sand box ve Ban Gibi kavramlar artsada piyasada Black Hat Seo Teknikleri ile üst sıralarda yer almayı beceren bir çok kişi var.

Bu Konuda Google En büyük adımı oluşturduğu şikayet sistemi ile atmıştır. Ancak Şahsi kanaatim o sistemde de sosyal bir açık sözkonusu. Çünkü bu araç bile “Black Hat Seo uygulamaları ” içerisinde yerini almış durumda. Evet çok komik bir durum ama Durum malesef onu gösteriyor. Nasıl mı?
Nasıl Olduğunu şöyle anlatayım. uyanık bir webmaster üzerinde çalıştığı kelimede rakbini her ne yaparsa yapsın geçemiyor. Günlerce haftalarca çalışmasına rağmen onun üstüne çıkamıyor. İşte bu durumda niyeti kötü olan arkadaşımız, kul hakkına girerek rekabet ettiği sitenin linkini BAN yemiş yüzlerce adult siteye ekleyerek Sand Box’a düşmesini sağlıyor, Yada yorum backlink yöntemi ile “Nofollow” link veren yerlerden aynı anda binlerce link kasıyor.Hemen Ardından “Google Yasal bir Durumu Rapor Etme”
Ekranında Google’ye şikayette bulunuyor.E Tabi google çalışanları bu linkleri adamın yaptığına inanıp siteyi hemen siliyor. Böylece Bir Emek Daha Boşuna Gitmiş Oluyor.

Google Rapor Bildirme Formuna olaşmak için : http://www.google.com/support/contact/bin/request.py?hl=tr&contact_type=Google_legal&rd=1

Bu Konuda Google Mühendislerinin Bir an önce daha Ayrıntılı ve titiz bir çalışma yapması gerektiği kanaatindeyim. Artık olaya ip-dns argümanımı ekler yoksa süper zekalarını kullanıp daha farklı yöntemlermi ekler orasını bilemem Ama bu konuda bir çalışma yapılması şart.

GENEL OLARAK KULLANILAN BLACK HAT SEO TEKNİKLERİ
1. Hacklink
En Çok kullanılan Black Hat Seo Yöntemidir. İzinsiz olarak elde edilen site veya sunucu bilgileri ile sitelere illegal yöntemlerle eklenen linktir. Google bunu ısrarla yapmayın demesine rağmen hala etki altına alması düşündürücü doğrusu. ama ben yine de asla yapmayın diyorum. Çünkü eklenen linklerden emin olunmadığı için filtre yeme ihtimaliniz yüksek olacaktır.
2. DOS Komutları ile Organik Hit
Yine çok az kişi tarafından bilinen ve uygulanan bir yöntemdir. Yöntemin işleyiş şekli çok enteresandır. Şöyleki; Kişi daha önce IRC sunucularında veya herhangi bir virüs ile yüzlerce bilgisayara komut verebilecek hale gelir. yani o bilgisayarlar onun emri altına girer. Normalde eski usulle DDOS saldırı için kullanılan bu bilgisayarlar artık Organik hit almak içinde kullanılıyor hemde inanılmaz gerçekçi yöntemlerle. virüs Bulaşmış bilgisayarlara aynı anda verilen komut ile bilgisayarlar googlede anahtar kelimeyi aratıyor ve istenilen siteyi kaçıncı sırada olursa olsun bulup tıklıyor. Böylece yüzlerce ayrı ip den organik hit sağlanmış oluyor.
3. Invisible / Hidden Text Yöntemi
Hacklinkin bir dalı olarak nitelendirilebilir. Sayfanın arkaplan rengine uygun linnk ekleme yöntemidir. Bu da çok kullanılan bir yöntemdir. Bu Yüzden sitenizdeki link çıkışlarınızı sürekli kontrol etmenizde fayda vardır.
4. Keyword Stuffing / Unrelated Keywords
Ayarsız Ve gereksiz uzunlukta keywords meta girilmesidir. Aslında Bu Direkt bir hatadır. Eski google algoritmalarında işe yarayan bir yöntemdi fakat gereksiz uzunluktaki keywordsler bir işe yaramicağı gibi siteyei kötü yönde etkileyebilir.
5. Cloaking / Doorway Pages
Çok az kişinin bildiği bir yöntemdir. Profesyonellik gerektiren bir kodlama ile yapılan bir black hat seo uygulamasıdır. Bu yöntemle site ikiye bölünür ; yani site google botlarına ayrı gözükür normal kullanıcıya ayrı görünür.
6. Mirror or Duplicate Sites Direkt kopya yöntemidir. Yani A sitesi B sitesindeki içeriği olduğu gibi datasına çeker. (Kesinlikle uzak durumlması gereken bir yöntemdir.)
7.Prescience Index
İleriki bir tarihteki olaylar için içeriklerin önceden indexlenmesi için içerik girilmesi yöntemidir. Yani Örneğin henüz yayınlanmamış hatta sinemaya bile düşmemiş bir A filmi için “A Filmini Full izle” tarzı içeriklerin girilmesi.

0 yorum:

Yorum Gönder

................................Reklam...............................

 

BlogMimarını Facebookta Takibedin

Bu Siteye Katılın

Blog Mimarını Twitterda Takibedin