English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Yazılarımız Hakkında Yorum Yazmayı Unutmayın:)!!!

12 Ekim 2012 Cuma

Blogger Alan Adı (Domain) Satın Alma

Son bir aydır blogger alan adı satın alma işlemlerinde problem vardı.Blogger kullanıcıları alan adı satın almak istediklerinde çeşitli hata ve sorunlarla karşılaşıyorlardı.Bu konu ile ilgili bana mail atıp ne yapalım? diye soran arkadaşlar vardı,bende alan adı satın alıp çeşitli yöntemlerle bloglarını bu alan adlarına yönlendirebileceklerini,fakat blogger alan adı satın alma sorunu çözülene kadar beklemelerini tavsiye etmiştim.
Blogger alan adı satın alma problemi aşılmış durumda.Artık blogger alan adı satın almak isteyen arkadaşlar bu işlemi gerçekleştirebilirler.
Blogger Alan Adı Satın Alma İşlemi için:
1-Blogger hesabımızla giriş yapıyoruz.
2-Aşağıdaki resimdeki gibi ayarlar sekmesine tıklıyoruz.
3-Ayarlar sekmesini tıkladığımızda Yayıncılık başlığı altında blogger alan adı satın almak için +Özel Alan adı Ekle linkine tıklıyoruz.
4-Özel alan adı ekle linkine tıkladığımızda yine yayıncılık başlığı altında aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
Bu pencerede resimde gösterdiğimiz yere satın almak istediğiniz blogger alan adını yazıyoruz.Örnek:bloggerozelalanadi gibi.Daha sonra yine resimde gösterdiğimiz com,net,org,info ve biz gibi uzantılardan birini seçip blogger alan adımıza bir uzantı seçiyoruz.Son olarak 3 numarayla gösterdiğimiz kullanılabilirliği denetle butonuna tıklıyoruz.
5-Kullanılabilirliği denetle butonuna tıkladığımızda eğer alan adı kullanılıyorsa size bir başka alan adı almanız tavsiye edilecek, kullanılmıyorsa aşağıdaki gibi bir pencereyle karşılacaksınız.
Burada kayıt işlemlerine devam et butonuna tıklıyoruz.
6-Bu aşamadan sonra sizden kişisel bilgileriniz adres vb. gibi şeylerin olduğu bir pencere açılacak bu penceredeki gerekli bilgileri dolduruyoruz.
gerekli bilgileri doldurduktan sonra en altta bulunan kabul ediyorum google checkouta git yazan butona tıklıyoruz.
butona tıkladığımızda bizi ödeme sayfasına yönlendirecek.10 ABD dolarını ödedikten sonra blogger alan adını satın almış oluyoruz.Alan adını satın aldığımızda blogspot uzantılı blogunuzda otomatik olarak bu alan adına yönlendiriliyor.Yani blogunuzun adresi www.bloggeralanadi.blogspot.com ise alan adi olarak www.bloggeralanadi.com adresiniz aldıysanız blogunuzu www.bloggeralanadi.blogspot.com adresinden ziyaret etmek isteyen biri otomatikmen www.bloggeralanadi.com adresine yönlendirecek.Blogger alan adı satın almayla ilgili sorularınız olursa yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

7 yorum:

peki ne kadar bir sürede yönlenecek? bizim yapmamız gereken birşey var mı?

3 gün içerisinde yönleniyor,yapmanız gereken herhangi birşey yok.

ödemeyi kapıda yapamıyormuyuz peki illa kredi kartı şartmı?

 malesef, kart yada paypal hesabınız varsa ordan ödeyebilirsiniz.

Telefon ile yapamıyormuyuz..

bloggere logo nassil koyuyoruz..bunun gibi

Yorum Gönder

................................Reklam...............................

 

BlogMimarını Facebookta Takibedin

Bu Siteye Katılın

Blog Mimarını Twitterda Takibedin