English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Yazılarımız Hakkında Yorum Yazmayı Unutmayın:)!!!

9 Ağustos 2012 Perşembe

Google Penguen Algoritmasi 2012

Bildiğiniz gibi Google Penguen Güncellemesi 24 Nisan 2012 ile webspam ile mücadelesindeki kararlılığı gösterdi. Bir çok site Eski Google Kuralları doğrultusunda yapmış olduklarından dolayı sıralamalarda çok ciddi düşüşler yaşadı. Eğer sizin de siteniz sıralamalarda düştüyse şimdi size Google Penguen Algoritmasından Kurtulmanın Yolları ve SEO Tavsiyelerimizi uygulamanın zamanı gelmiştir.

Doğal Başlıklar Kullanın Sitemizin ana sayfasının başlığı da diğer sayfaların başlığı da doğal olmalı. Ne demek doğal olması? Fazla tekrardan kaçınılması. Örnek verelim WordPress temaları sunan bir web sitesi düşünelim. Bu sitenin ana sayfasının başlığında “WordPress Temaları” 3 kez yazılıyorsa bu doğal görünmez ve Penguen’e yakalanabilirsiniz. Bunun yerine 1 kez wordpress temaları şeklinde 1 kez de çok yakın anlamlı kelimeler ile kullanabiliriz. Başlıkları daga spesifik ve daha özgün olarak belirlemeniz faydanıza olacaktır.
Site İçi Linkler Manipülasyon Yapmasın Yazılarınızın içinde veya sidebar’larda tam eşleşen text linklerin sayısını çok abartmayın. Anahtar kelimeden çok sayıda aynı link sitenize zarar verir. Bunun yerine konunun içinde bahsettiğiniz ilgili başka konulara link verebilirsiniz ama aynı text linki defalarca kullanmayın. Onun yerine linkleri biraz çeşitleyin ve sayılarını azaltın. Daha mantıklı ve yararlı linkler kullanın. Sitenizi sadece arama motorlarının kriterlerine göre değil, kullanıcılar için de faydalı olacak şekilde hazırlayın.
Footer Linkleri Azaltın Sitenizin en alt kısmında footer dediğimiz yere anchor text eklemeyin fazla. Hele başka sitelere link çıkışını footer’dan yapmamanızı tavsiye ederiz. Evet önceden footer linkleri etkiliydi ama artık değil hatta zararlı bile olabiliyor. Kullanıcıların footer’da görmeyi umdukları ana sayfa veya ziyaretçinin bulunduğu sayfa için yukarı çık linklerini kullanabilirsiniz. Onun dışındaki linkleri azaltmanızı hatta kaldırmanızı tavsiye ederiz.
Kaliteli Backlinkler Edinin Sitenize gelen backlinklerin kaliteli olmasını dikkat edin. Kalitesiz backlinkler sitenize zarar verebilir.
Kötü backlink kaynaklarından uzak durun.Otomatik olarak yorum atan linkler kullanmayın. Alakalı alaksız bir şekilde tamamen webspam olarak görünen yorum linklerinden uzak durun. Bunlar sitenize zarar verebilir. Otomatik bir şekilde link ekleyen programlardan da uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bu da sitenizin Google cezaları almasına sebep olabilir. Forum imzalarında linkler de yine webspam olarak algılanabilir özellikle de bunların sayıları abartıldığında ceza almanız çok mehtemel olur. Link spam yaparak black hat seo yapan bir site olaran görülmeyin. Buradaki linkleri hiç kullanmayın demiyorum ama linkleri azaltmak da ve kelimeleri çeşitlemek de fayda var. Makale sitelerinden aldığınız linklere de dikkat etmelisiniz. Özellikle bir önceki algoritma güncellemesinde biraz önem kazandığı düşünülen makale linkleri ve makale sitelerine olan rağbet artık kesinlikle azalmalıdır.
Kaliteli ve Tekrarlanmayan İçerikler Oluşturun Arama motorlarını kandırmak için benzer içerikleri farklı konular ile yazmayın. Örnek verecek olursak yurtdışında dil eğitim diye bir konu açtık ve özgün yararlı bilgiler ile doldurduk diyelim. Buna ek olarak tekrar benzer şeyleri yazacağımız yurtdışında dil okulu, yurtdışı dil okulu programı veya yurtdışı dil eğitimi diye farklı konularla açmayınız. Bu sayfalarınızın kalitesini düşürüz ve kullanıcı için de faydalı olmaz. Kullanıcının da arama motorlarının da aradığını bulmasını zorlaştırır ve Google cezası almanıza da neden olabilir.

İçeriklerinizde Anahtar Kelime Oranlarını Abartmayın İçeriğini oluşturdunuz diyelim ama içeriğin kullanıcıca itici gelmemesi lazım. İçeriğimizdeki anahtar kelime Google Penguen Algoritması ise bu kelimeyi 300 kelimelik bir makalede 3-4 kelime kullanmak yerine 30 kez kullanırsanız bu 3 kelime grubundan oluşan anahtar kelime toplam yazının neredeyse 3′te 1′ini oluşturur. Kullanıcılar bunu sevmez, Google ise hiç sevmez. Sadece içerik oluşturmak için veya sadece anahtar kelime kullanmak için içerik oluşturmayınız. Bütün bunları özetleyecek olursak, eğer siteniz bu update ile sıralamalarda geriye düştüyse bu değişiklikleri yapmanızı öneririz. Google Penguen için önlemlerinizi alın.Doğal SEO Oranlarının kullanıldığı özgün siteler bu değişiklikten olumlu etkilenecektir. Şöyle düşünün 3-4 senedir arama sonuçlarında çok iyi bir yerde bulunan siteniz şimdi bir anda düştü. Peki siz 3-4 sene önceki SEO bilginiz ile şimdi seo bilginizi bi kıyaslayın. Sitenizin ilk konularına bakın bakalım yukarıda anlattığımız düzenlenmelere ihtiyacınız var mı ? Eğer bu değişikliklere ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız yukarıdaki konudan tekrar değerlendir isteyebilirsiniz. Evet bu ani düşüşlerden dolayı herkes Google’a kızdı ama kendimizi de değerlendirip öz eleştiri yapma zamanı da gelmiş gibi...

0 yorum:

Yorum Gönder

................................Reklam...............................

 

BlogMimarını Facebookta Takibedin

Bu Siteye Katılın

Blog Mimarını Twitterda Takibedin